SEKLERLAND ICE HOCKEY ACADEMY

14.07.2021
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 879x

PREDSTAVUJEME TÍMY SEZÓNY 2021/2022

If you prefer english, click HERE

Karpatská mládežnícka hokejová liga s hrdosťou oznamuje meno ďalšieho klubu sezóny 2021/2022! Seklerland Ice Hockey Academy (Rumunsko) prihlásila svoje družstvá do troch kategórií. Mladí Rumuni sa predstavia v U14, U16 a U18.

Tímy hokejovej akadémie Seklerland zatiaľ v KMHL ešte nehrali. "Športový manažér Akadémie, pán Tamás Horvát, nás kontaktoval ešte pred predchádzajúcou sezónou. Tá sa žiaľ pre pandémiu koronavírusu v podstate neuskutočnila. Ostali sme však v kontakte a dnes tak môžeme ohlásiť členstvo Seklerland Akadémie v KMHL," uviedol Peter Kločanka, riaditeľ KMHL.

"Seklerland Ice Hockey Academy" bola založená v roku 2016. Od svojho založenia akadémia pracuje na položení základov systému zaručujúceho dlhodobú kvalitnú prípravu pre mladých hokejistov v oblasti Seklerlandu (historická a etnografická oblasť v Rumunsku). Výsledkom tohto úsilia je, že v súčasnosti sa tréningový proces uskutočňuje v 8 samostatných centrách, ktoré nasledujú profesionálne štandardy akadémie. Za toto obdobie, sa počet detí, ktoré sa venujú hokeju znásobil. V súčasnosti je v oblasti Seklerlandu už viac ako 1100 mladých hokejistov, ktorí si týždenne obliekajú dresy Akadémie.

„Počnúc aktuálnou sezónou by sme sa chceli zúčastniť Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy s našimi tímami do 14, 16 a do 18 rokov. Naša účasť v KMHL je mimoriadne dôležitá, pretože podporuje náš cieľ ponúkať našim hráčom rozmanité súťažné príležitosti vysokého štandardu,“ vysvetlil dôvody vstupu do KMHL Tamás Horvát a dodal: "Naši hráči sa budú správne rozvíjať, iba ak budú môcť súťažiť nielen na národných majstrovstvách, ale dostanú príležitosť stretnúť sa aj s tímami z iných krajín, kde budú mať možťnosť zmerať svoje sily so skúsenými, dobre trénovanými súpermi. Takéto príležitosti umožňujú hráčom oboznámiť sa s rôznymi štýlmi hry a rozšíriť ich taktický a technický repertoár. Veríme, že Karpatská mládežnícka hokejová liga prinesie našim hráčom všetky tieto výhody. Sme presvedčení, že účasť našej Akadémie v KMHL bude prospešná pre všetkých zúčastnených hráčov."

Každé centrum, každý klub, ktorý funguje pod záštitou a v súlade so štadardami Akadémie má vekové kategórie od 8 do 18 rokov. Tie štartujú v Rumunských majstrovstvách, i v Transilvánskej hokejovej lige. Výbery hráčov zo všetkých ôsmich klubov sa zúčastňujú súťaží v Maďarsku. Zápasy v CJHL prinesú pre všetky tieto deti ďalšiu príležitosť medzinárodnej konfrontácie.

"Pre nás je to úplne nový klub, ktorý nepoznáme. Ale páči sa nám myšlienka Akadémie, tak ako je prezentovaná. Tiež komunikácia s pánom Horvátom prebieha celý čas na profesionálnej úrovni, takže sme veľmi šťastní, že môžeme privítať družstvá Seklerland Ice Hockey Academy v našich súťažiach. Dúfame, že sme začali dlhodobú spoluprácu, ktorá bude určite prospešná pre obidve strany. Veríme, že SIHA tímy budú s nami i niekoľko ďalších sezón," uzavrel Peter Kločanka.

Hore