Rozhovor s trénerom SOUTH STARS TEAMu

24.03.2017
Uverejnil: Peter
Prečítané: 2710x

Pomaličky sa nám blíži záverečné kolo prvej sezóny Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. Jeho spestrením bude tiež Zápas hviezd, v ktorom sa na ľade stretnú jej najlepší hráči. Na lavičku výberu "juhu" sa postaví Cristi Munteanu, tréner rumunského tímu Gladiators Galati. Týždeň pred zápasom sme sa s ním porozprávali predovšetkým o Zápase hviezd CJHL.

 

Nominácie oboch tímov sú známe už niekoľko dní. Nás by však zaujímalo, koho pošleš na ľad v zápase ako otváraciu formáciu a kto bude kapitánom tvojho tímu?

Do brány sa postaví ANDRISOI Ionut Cristian, pričom každý brankár odchytá jednu tretinu. Z hráčov v poli som sa rozhodol poslať na úvodné buly domácich hráčov, teda hráčov DebMis Select, ktorí sú v mojom výbere. Kapitánom tímu bude Alexa Vargaeštók.

Bol si už niekedy súčasťou Zápasu hviezd, ako tréner alebo ako hráč?

Je to prvýkrát čo sa mi dostalo za moju prácu takéto zadosťučinenie. Je to však aj záväzok, môžem však sľúbiť, že až do konca svojej trénerskej kariéry neprestanem rozvíjať svoje trénesrke vedomosti.

Vedenie ligy ťa vybralo za trénera výberu SOUTH STARS, čo to pre teba znamená?

Je to pre mňa česť a tiež dôkaz toho, že spôsob akým robím svoju prácu trénera je správny. Naša účasť v CJHL, naša schopnosť byť v nej vyrovaným súperom ostatným tímom a teraz moja nominácia za trénera tímu "south stars" ... vďaka tomu všetkému som získal vyšší kredit ako tréner. Zvýšilo to dôveyhodnosť mojej práce v očiach hráčov, ich rodičov, ale tiež vedenia nášho klubu a verím, že aj ostatných rumunských klubov.

Vo svojom tíme budeš mať hráčov troch národností, ako s nimi budeš na striedačke komunikovať?

Myslím, že to spoločne zvládneme v angličtine. Dúfam, že pomôžem hráčom užiť si tento zápas ako veľký tím, ktorým sme.

Kapitánom tvojho tímu bude Alex Vargaeštók z MŠKM TREBIŠOV. Prečo si si vybral práve jeho? Čím ťa upútal v zápasoch Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy?

Za kapitána svojho tímu som si zvolil Alexa, pretože je to podľa mňa pravý "gladiátor". Okrem svojich hráčskych kvalít ma ohromil svojou bojovnosťou, ktorou sa prezentuje od začiatku do konca každého zápasu a tým, že touto "chorobou" dokáže nakaziť celý tím. Užíva si hru, bez ohľadu na to, proti komu hrá.

Očakávaš "skutočný" zápas, alebo si myslíš, že to bude skôr zábava a exhibícia?

Tento zápas musí mať všetko, čo má dobrý hokej mať, pretože Zápas hviezd musí byť veľkolepý! Myslím si, že tak ako v každom zápase bude najdôležitejšie fair-play, rešpekt a správny prístup hráčov k svojim povinnostiam na ľade. Bez toho mladí hráči nemôžu napredovať.

Vo svojom tíme budeš mať "pod palcom" aj svojho dlhoročného priateľa. Bude Mircea (pozn. Cristiho asistent pri tíme Galati) na ľade tak často ako to len pôjde, alebo ho necháš sedieť aj na lavičke náhradníkov?

Ako ho poznám, tak Mircea bude v tíme ako priateľ a dobrý príklad pre všetkých hráčov. Určite bude vyžmýkaný ako citrón :) Ja ako tréner s ním nebudem mať žiaden súcit. Účasť v tomto zápase bola jeho vlastná voľba :D

S akým výsledkom budeš spokojný?

Nikto nemá rád prehry, bez ohľadu na to o aký zápas ide. Ja ako tréner chcem, aby moji hráči odohrali každý zápas tak, aby sme na jeho konci mohli byť hrdí na prácu, ktorú sme v ňom odviedli. Aby sme spravili vždy naše maximum, bez ohľadu na to proti komu hráme.

Chcel by si niečo dodať na záver nášho rozhovoru?

Len by som chcel všetkým chlapcom, ktorí žijú hokejom zaželať, aby si tento zápas užili čo najviac!

 

all star text

 

  

                                            strops all star                                                           3b all star

Hore