ZAČÍNA SEZÓNA 2021/2022!

19.08.2021
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 1141x

If you prefer english, click HERE

Už o šesť dní zaháji Karpatská mládežnícka hokejová liga svoju šiestu sezónu!

Paradoxne, neodštartuje prvým kolom novej sezóny, ale posledným kolom tej predošlej. V poľských mestách Jastrzebie-Zdrój a Nowy Targ sa bude bojovať o titul šampiónov Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy sezóny 2020/2021.

"Sezóna bola poznačená koronavírusom. Obmedzenia samozrejme postihli aj našu ligu. Vo viacerých krajinách sa mládežnícky hokej nehral takmer vôbec, niekde nebolo možné ani trénovať. Aj napriek tomu sa nám podarilo počas sezóny odohrať viac ako 240 zápasov," uviedol Peter Kločanka, riaditeľ KMHL.

Spomínané zápasy sa odohrali v rámci Poľskej a Ukrajinskej kvalifikácie. Kvalifikačné turnaje sa hrali v kategóriách U12, U14 a U16. Finálový turnaj sa v závere sezóny podarilo odohrať len v najmladšej kategórií. Finálové kolá zostávajúcich dvoch kategórií boli pre sprísnené protipandemické opatrenia zrušené.

"Bolo nám ľúto, že sa ich nepodarilo odohrať v marci/apríly. Preto sme sa rozhodli odohrať ich teraz, v úvode novej sezóny. Najmä kvôli hráčom, ktorý počas sezóny bojovali o postup do finále. Tiež kvôli klubom, ktoré vyvinuli nemalé úsilie, aby kvalifikačné turnaje odohrali," dodal Peter Kločanka.

Ako sme už spomínali, oba finálové turnaje sa odohrajú v Poľsku. Finalistov kategórie U16 privíta kúpeľné mesto Jastrzebie-Zdrój. V dňoch 25.- 27.augusta si tu svoje sily zmeria 6 tímov. Kategória U14 spozná svojho víťaza v Nowom Targu (29.-31. august). Bližie informácie prinesieme už čoskoro.

Hore