ROZHOVOR S MAKSYMOM HANUTOM

02.06.2020
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 1889x

NAJLEPŠÍ STRELEC MODREJ SKUPINY /DIVÍZIA ORLY/

If you prefer to read this interview in english, click HERE

Aké sú tvoje pocity z uplynulej sezóny?

Bola to veľmi zaujímavá sezóna. Odohrali sme množstvo veľmi dobrých zápasov. Všetky tímy, ktoré sa prebojovali do play-off boli veľmi silné. Na záver sezóny sme sa pripravovali v Bielorusku, kde sme hrali prípravné zápasy proti najlepším mužstvám. Získali sme tam množstvo skúseností. V pamäti mi tiež ostane nominácia do národného výberu do 16 rokov, kde som mal možnosť porovnať svoje schopnosti s ostatnými hráčmi. Tam som si uvedomil, že na sebe musím stále pracovať. Je skutočne škoda, že nebolo možné dokončiť sezónu. Zabojovať o medaily v Majstrovstvách Ukrajiny, i v Karpatskej mládežníckej hokejovej lige.

Ako by si zhodnotil sezónu z tvojho pohľadu?

Začiatok sezóny som nemal veľmi dobrý. Postupne sa to zlepšovalo a v závere to bolo lepšie. Stále ma však ešte čaká veľa práce.

Bol si zvolený za kapitána tímu. Zvládol si túto úlohu? Čo je úlohou kapitána?

Myslím, že medzi hlavné povinnosti kapitána patria udržiavanie morálky družstva a ukázať hokejové schopnosti na vlastnom príklade. Do roly kapitána som bol zvolený až v závere sezóny (v posledných dvoch zápasoch), takže mi je tažko hodnotiť, či som to zvládol alebo nie.

"Halycké Levy" ukončili zákaldnú časť Majstrovstiev Ukrajiny na treťom mieste. V KMHL ste boli na prvej priečke svojej skupiny. Ako vyzerala príprava na záver sezóny.

Boli sme na hernom sústredení v Minsku, kde sme odohrali niekoľko prípravných zápasov. Taktiež sme zintenzívnili prípravu v domácich podmienkach. Myslím, že sme boli pripravení brať zlato v oboch súťažiach.

V semifinále domácej súťaže ste stihli odohrať len jeden zápas. Potom pandémia koronavírusu všetko zastavila.. Kryžynku Kyjev ste porazili 5:1, bolo ťažké dosiahnuť toto víťazstvo?

Samozrejme, nebolo to vôbec jednoduché. Nikto nechce prehrať, preto bojovali až do konca. S výsledkom sme boli spokojní. Myslím si, že tento výsledok dokazuje, že sme mali veľkú šancu dostať sa do finále.

Boli nejaké rozdiely medzi zápasmi s Kryžynkou počas sezóny a zápasom v play-off? Porovnaj prosím v čom boli iné a prečo.

Áno boli. V play-off sa už hrá o medaily a každá chyba vás môže stáť veľmi veľa. Preto každý tím, každý hráč dáva zo seba maximum.

Žiaľ, kvôli pandémii koronavírusu bola sezóna predčasne ukončená. Aká bola tvoja reakcia na ukončenie sezóny?

Je veľká škoda, že sme sezónu nemohli dohrať. Dúfam, že všetko dobre dopadne a že náš tím bude môcť v nasledujúcej sezóne ukázať svoje schopnosti a vyhrať čo najviac zápasov.

Prekvalpilo ťa rozhodnutie o ukončení sezóny? Aká bola situácia v tíme predtým, ako k tomu došlo?

Zdalo sa, že koronavírus je od nás ďaleko a že sa nás to nijak zvlášť nedotkne. No potom sa začal rýchlo šíriť a zasiahol celú Európu, vrátane Ukrajiny. Zrazu, v priebehu týždňa, bolo všetko zatvorené. Boli pozastavené, alebo zrušené hokejové súťaže po celom svete. Naše družstvo bolo v bojovej nálade, túžili sme získať zlaté medaily, ale potom sa to celé zvrtlo...

Vedenie karpatskej mládežníckej hokejovej ligy sa rozhodlo oceniť najlepších strelcov každej skupiny trofejou pre najlepšieho strelca. S 22 strelenými gólmi ti patrí honor najslepšieho strelca modrej skupiny divízie Orly. Aká bola tvoja reakcia, očakával si to? 

Samozrejme, som veľmi šťastný. Snažil som sa hrať najlepšie ako viem a viesť moje mužstvo k víťazstvám. A toto je potešujúci bonus za moje úsilie.

Ako sa ti podarilo dosiahnuť tento úspech?

Myslím, že som si to získal vďaka tvrdej práci a poctivému tréningu. A niekedy som mal aj šťastie.

Ktorý zo súperov v KMHL bol pre vás najťažším? Prečo?

Všetci boli veľmi silný, ale najťažšie zápasy boli s "Baltu Ainiai" Kaunas. Mali veľmi dobrých a silných hráčov. V zápasoch proti ním sme mali vážne problémy s realizácou neiktorých herných situácii, čo nás zrádzalo. 

Halycké Levy s istotou viedli tabuľku modrej skupiny a budú ocenení ako víťaz skupiny. Aké boli dojmy a emócie v kabíne?

Od prvého zápasu sezóny sme robili všetko preto, aby sme sme získali prvenstvo v KMHL. Boli sme sklamaní, že nebolo možné dokončiť sezónu, ale výsledok, ktorý sme dosiahli je pre nás uspokojujúci.

Ako počas karantény pracuješ na svojich hokejových zručnstiach?

Aj keď musíme byť doma, nemôžem si dovoliť ostať bez tréningu. Snažím sa udržiavať v kondícii základnými cvikmi, ktoré je možné robiť aj doma. Tiež veľa pracujem s hokejkou.

Aký je tvoj najväčší hokejový sen?

Mojim snom, tak ako asi všetkých hráčov, je hrať hokej na profesionálnej úrovni.

Kto je tvojim obľúbeným hráčom? Najobľúbenejší tím?

Mám rád Connora McDavida. Imponuje mi jeho rýchlosť a technika. Je veľmi veľa dobrých tímov, takže je veľmi tažké vybrať len jeden.

Čo by si odkázal fanúšikom počas obdobia pandémie?

Pre všetkých, aby ostali doma a boli zdraví. Špeciálne pre našich fanúšikov, aby počkali na novú sezónu a prišli nás poporiť. A môjmu tímu prajem, aby sme plný sily začali novú sezónu a dosiahli čo najviac víťazstiev.

zdroj: rozhovor exkluzívne pre www.cjhl.eu pripravila Diana Bozhik, mediálny manažér HK Halycké Levy Novojavorivsk

Hore