KMHL VÍTA NOVÉHO ČLENA

12.12.2020
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 1649x

PILSEN WOLVES, ČESKÁ REPUBLIKA

If you prefer english, click HERE

Karpatská mládežnícka hokejová liga s hrdosťou oznamuje, že tím Pilsen Wolves sa stal novým členom ligy.

"Pilsen Wolves sa prvého kola Poľskej kvalifikačnej skupiny kategórie U14 zúčastnili ako hosť. Ako sme mali možnosť vidieť v Nowom Targu, je to veľmi dobrý tím. Petr Jonák, hlavný tréner Vlkov, sa ma opýtal na možnosť pripojenia sa k našej Lige ako riadny člen," priblížil prvý kontakt s Pilsen Wolves pán Krzysztof Czech, člen Správnej rady KMHL.

"Po tom čo mi Krzysztof posunul informácie o záujme českého tímu o štart v našej súťaži, zaslal som pánovi Jonákovi všetky potrebné dokumenty. Musím povedať, že jeho odpoveď bola rýchla a jasná. Mal silný záujem štartovať v KMHL. Takže teraz môžeme s hrdosťou povedať, že rodina Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy sa opäť rozrástla. A to aj napriek tomu, že momentálne žijeme vo zvláštnych časoch, ktoré športu príliš neprajú," doplnil Peter Kločanka, riaditeľ KMHL.


Je nutné uviesť, že to mení aj situáciu v Poľskej kvalifikačnej skupine kategórie U14. Český tím zvíťazil vo všetkých zápasoch úvodného kola a stáva sa tak lídrom skupiny.

"Dúfame, že všetky zúčastnené tímy akceptujú túto situáciu a vítajú možnosť zahrať si aj v ďalších kolách proti tak kvalitnému súperovi. Každé družstvo, zvlášť takých kvalít, posúva našu Ligu na vyššiu úroveň. Takže vždy, keď bude možnosť "podpísať" taký tím, sme pripravní to urobiť aj v budúcnosti," uzavrel Peter Kločanka.

Výsledky Pilsen Wolves v prvom kole:

Podhale Nowy Targ - Pilsen Wolves 2:3
UKH Unia Oświęcim (hosť) - Pilsen Wolves 3:4
AH Legia Warszawa - Pilsen Wolves 0:9
Pilsen Wolves - JKH GKS Jastrzębie 5:4
Pilsen Wolves - UKS Niedźwiadki Sanok 6:1
Pilsen Wolves - ŁKH Łódź 11:0

Kontaktovali sme aj pána Petra Jonáka, aby nám priblížil, čo ho viedlo k vstupu do Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy.

"V prvom rade sa chcem poďakovať za prijatie do Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. Pre nás je to v dnešnej dobe nová výzva a pre chlapcov možnosť zahrať si hokej a zároveň možnosť sprostredkovať mladým hráčom skúsenosť s medzinárodným hokejovým prostredím. Dôležitou súčasťou je i sociálna skúsenosť získaná v priebehu turnaja a možnosť získania znalostí o iných kultúrach a národných zvykoch," uviedol hlavný tréner Pilsen Wolves.  

Na záver len dodáme, že druhé kolo je naplánované na 18. - 20. decembra a uskutoční sa opäť v Nowom Targu.

Hore