UŽ ZAJTRA FINÁLE U16!

25.04.2022
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 3183x

JASTRZEBIE-ZDRÓJ, 26-28. APRÍL

If you prefer english, click HERE

Finálový turnaj kategórie U16 odštartuje v utorok v poľskom meste Jastrzebie-Zdrój.

Pôvodne sa vo finále malo predstaviť sedem najlepších družstiev z oboch skupín KMHL, žiaľ, uvidíme len 4 z nich. Tie budú doplnené troma tímami, ktoré budú štartovať vo finále ako hosť.

"Vzhľadom na vojnovú situáciu na Ukrajine sme si už zvykli, že nie všetko ide podľa našich predstáv. Už druhé a tretie kolo "modrej" skupiny sa nepodarilo odohrať so všetkými družstvami. Aj teraz vo finálovom kole musíme trochu improvizovať,“ povedal Peter Kločanka, riaditeľ KMHL.

Vo Finále uvidíme tímy, ktoré sa kvalifikovali z "červenej" skupiny. HC Žalgiris Kaunas, Kryžynka Kyjev a JKH GKS Jastrzebie-Zdrój. Z "modrej" sa na záverečnom podujatí sezóny predstaví len MMKS Podhale Nowy Targ. 

Líder "modrej" skupiny, SDUSSHOR Charkov, mal v úmysle prísť, ale napokon je všetko inak. Ako už viete, mladí Charkovčania boli práve na ceste na druhé kolo do Debrecínu, keď v ich krajine vypukla vojna. Domov sa už nevrátili. Útočisko našli v poľskom Sanoku a zúčastnili sa tiež tretieho kola, ktoré sa odohralo v Nowom Targu.

"Pred troma týždňami sa celé mužstvo "presťahovalo" do Nórska. Bol som v pravidelnom kontakte s Igorom (Igor Visnievsky, tréner). Chceli prísť na Finále, ale momentálne ešte stále čakajú na ukončenie imigračného procesu v Nórsku a nemôžu teda vycestovať," vysvetlil situáciu riaditeľ Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy.

Ako sme už spomenuli, tímy, ktoré sa kvalifikovali zo základných skupín, doplnia tri mužstvá v pozícii hosťa. Pilsen Wolves (Ćeská republika), MHA Martin (Slovensko) a Tyskie Lwy Tychy (Poľsko). Český tím je členom KMHL, ale keďže sa zúčastnil len jedného kola, nenazbieral dostatočný počet bodov, aby sa do Finále kvalifikoval.

"Vzhľadom k tomu, že vo finále nemáme len naše tímy, budeme na záver oceňovať ako keby dva samostatné turnaje. Všetkých sedem tímov zabojuje o titul "Víťaza Finálového kola", ale len štyri kvalifikované môžu získať titul "Víťaza KMHL" sezóny 2021/2022," uzavrel Peter Kločanka.

Finálový turnaj sa odohrá systémom každý s každým. Po 21 zápasoch spoznáme Víťaza Finálového kola, i Šampióna KMHL. Mužstvá hrajúce o titul, si so sebou priniesli bonifikáciu na základe umiestnenia v skupinách. HC Žalgiris Kaunas (3 body), Kryžynka Kyjev (2), MMKS Podhale Nowy Targ (2) a JKH GKS Jastrzebie-Zdrój (1). Tieto body sa nezapočítávajú do poradia Finálového kola, aby neboli znevýhodnené družstvá, ktoré sa ho zúčastnia ako hosť.

ROZPIS ZÁPASOV

26. APRÍL 2022 (utorok) ... KLIKNITE SEM A SLEDUJTE ONLINE

08.00     JKH GKS Jastrzębie-Zdrój - Kryžynka Kyjev
09.20     Tyskie Lwy Tychy - HC Žalgiris Kaunas
11.50     MHA Martin - JKH GKS Jastrzębie-Zdrój
13.10     Kryžynka Kyjev - MMKS Podhale Nowy Targ
14.30     Pilsen Wolves - Tyskie Lwy Tychy
15.50     HC Žalgiris Kaunas - MHA Martin
17.10     MMKS Podhale Nowy Targ - Pilsen Wolves

27. APRÍL 2022 (streda) ... KLIKNITE SEM A SLEDUJTE ONLINE

08.00     HC Žalgiris Kaunas - Pilsen Wolves
09.20     JKH GKS Jastrzębie-Zdrój - MMKS Podhale Nowy Targ
11.50     Tyskie Lwy Tychy - MHA Martin
13.10     Kryžynka Kyjev - HC Žalgiris Kaunas
14.30     Pilsen Wolves - JKH GKS Jastrzębie-Zdrój
15.50     MMKS Podhale Nowy Targ - Tyskie Lwy Tychy
17.10     MHA Martin - Kryžynka Kyjev

28. APRÍL 2022 (štvrtok) ... KLIKNITE SEM A SLEDUJTE ONLINE

08.00     MHA Martin - MMKS Podhale Nowy Targ
09.20     Kryžynka Kyjev - Pilsen Wolves
10.40     JKH GKS Jastrzębie-Zdrój - Tyskie Lwy Tychy
12.00     MMKS Podhale Nowy Targ - HC Žalgiris Kaunas
13.20     Pilsen Wolves - MHA Martin
14.40     Tyskie Lwy Tychy - Kryžynka Kyjev
16.00     HC Žalgiris Kaunas - JKH GKS Jastrzębie-Zdrój

Hore