U12 V KRYINICI

05.04.2022
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 1133x

ŠTVRTÉ, ZÁVEREČNÉ KOLO

If you prefer english, click HERE

V závere týždňa sa v Krynici-Zdrój uskutoční záverečné kolo Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U12. Do kúpeľného mesta v blízkosti slovenských hraníc prídu 4 člennské tímy KMHL a 2 družstvá v pozícii hosťa. 

"Určite by sme boli radšej, keby mohlo prísť všetkých 7 tímov, ktoré v tejto kategórii máme od začiatku sezóny, ale musíme sa zmieriť s aktuálnou situáciou. Srbské družstvá nepricestujú. Dôvody sú rovnaké, ako tomu bolo v čase tretieho kola. Obavy rodičov, ktoré spôsobuje vojna na Ukrajine sú stále veľké," priblížil situáciu pred záverečným kolom Peter Kločanka, riaditeľ KMHL a pokračoval "Bol som v kontakte aj s riaditeľom Kryžynky Kyjev, ktorej značná časť hráčov je spolu v Lotyšsku. Ich príchod do Poľska sa zdal byť reálny, ale napokon z toho žiaľ zišlo. Nateraz nebudem špekulovať, čo bolo dôvodom, že to takto dopadlo."

Situácia v tabuľke vyzerá byť jasná. Nie je veľa možností, ktoré by mohli pripraviť UKS KTH o titul Šampióna KMHL 2021/2022. V skutočnosti je len jedna. O zlato ich pripraví jedine to, ak počas víkendu prehrajú všetky svoje zápasy a Podhale naopak, vo všetkých zvíťazí. Neúčasťou Kyjeva v treťom kole, a rovnako tak aj teraz v záverečnom, prišli hráči Krynice o najsilnejšieho súpera. "Je nám to veľmi ľúto. Som si istý, že aj hráči a celý klub UKS KTH by bol spokojneší, keby musel o titul viac bojovať," povedal riaditeľ KMHL.

Takže aké teda bude záverečné kolo kategórie U12? Je ešte o čo hrať?

"Ako hosťa sme pozvali poľský select "Festival Hokeja". Snažíme sa tiež zostaviť družstvo z ukrajinských hráčov, ktorí sú teraz rozutekaní po celej Európe. Naša výzva sa stretla s veľkou odozvou. Keby sme neboli limitovaní ubytovacími možnosťami, tak by sme dali dokopy aj dva tímy. Množstvo chlapcov je teraz preč zo svojich domovov, preč od svojich rodín. Aj napriek ťažkým časom, ktoré teraz zažívajú, majú stále veľkú chuť hrať hokej," uviedol Peter Kločanka.

Takže napokon by sa v Krynici malo predstaviť 6 tímov, čo znamená, že sa môžeme tešiť na 18 zápasov. Výsledky všetkých budú započítané do konečnej tabuľky KMHL.

"Aj keď je situácia na čele tabuľky jasná, stále bude o čo hrať. Družstvá Noweho Targu a FRH budú bojovať o striebornú pozíciu. Galati sa pokúsi dosiahnuť prvé víťazstvo v sezóne. Nepoznáme kvality tímu "Festival Hokeja". A myslím, že tiež bude zaujímavé sledovať, ako sa bude dariť chlapcom z "Ukrainian Select", ktorí si vo väčšine prípadov zahrajú spolu po prvýkrát," zhrnul svoje očakávania riaditeľ KMHL.

Na záver len dodáme, že vedenie KMHL sa rozhodlo záverečné kolo vyhodnotiť tiež ako samostatný turnaj. Takže je tam ďalšia sada zlatých medailí, ktoré čakajú na svojich výhercov...

TABUĽKA PO 3. KOLE

standings U12 3 round

 

Hore