Prvé narodeniny!

22.03.2017
Uverejnil: Peter
Prečítané: 2607x

Vážení športoví priatelia!

Dnes je tomu práve rok, čo sa v Michalovciach stretli zástupcovia hokejových klubov z Novojavorivska, Sanoku, Miškolca, Debrecínu, Trebišova a Michaloviec, aby sa dohodli na vytvorení spoločnej medzinárodnej súťaže. Bolo to síce len prvé stretnutie, ale už na ňom sa kluby dohodli na základných podmienkach fungovania tejto súťaže. Preto môžeme 22. marec 2016 považovať za deň vzniku Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. Práve dnes teda oslavuje naša Liga svoje prvé narodeniny!

Najnáročnejšie boli prvé mesiace, keď bolo potrebné spracovať a zaregistrovať stanovy združenia, pripraviť a schváliť reglement súťaže, nájsť termíny pre jednotlivé kolá ligy, pripraviť webovú stránku. Najväčšiu zásluhu na tom, že sa to všetko podarilo stihnúť včas, majú viceprezident ligy, pán Oleg Moller a riaditeľ ligy Peter Kločanka.

Bilancovať úvodnú sezónu Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy budeme až po je záverečnom kole, ktoré sa už za pár dní uskutoční v maďarskom Debrecíne. Ale už teraz môžem povedať, že úvodné tri kolá ďaleko prekročili moje očakávania. Organizátori v Trebišove, Sanoku a Novojavorivsku pripravili tieto podujatia na vysokej športovo-spoločenskej úrovni a celkový dojem umocnili zúčastnené družstvá svojimi výkonmi na ľade. Som presvedčený, že inak tomu nebude ani v záverečnom kole sezóny 2016/2017 v Debrecíne, kam vás všetkých srdečne pozývam.

Našej spoločnej Lige by som chcel dnes k jej prvým narodeninám popriať všetko najlepšie a do ďalších rokov jej "života" zaželať veľa úspešných sezón, množstvo kvalitných zápasov, zdravú športovú rivalitu na ľade, ale tiež prehlbovanie priateľských vzťahov medzi jej účastníkmi. Prajem jej, aby rástol počet jej členov a aby každým rokom naberala na kvalite a na vážnosti. 

Takže ešte raz všetko najlepšie!

Jaroslav Kločanka, prezident Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy.

Hore