Rozhovor s Olegom Mollerom, viceprezidentom KMHL

07.02.2017
Uverejnil: Peter
Prečítané: 3094x

Oleg Moller: „Nevieme sa už dočkať druhej polovice sezóny, ale myšlienkami sme už v sezóne 2017/2018“

(skrátený rozhovor prevzatý z klubovej stránky HK „Halycké Lvy“ Novojavorivsk)

Už o pár dní odštartuje tretie kolo Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. HK „Halycké Levy“ sú suverénne na prvom mieste aktuálnej tabuľky. Podľa vás majú ešte ostatné tímy šancu konkurovať zverencom trénera Chikantseva v boji o prvé miesto?

Výsledky Ligových „dravcov“ sú samozrejme impozantné, 100% úspešnosť hovorí sama za seba. Aj keď kvalita ich hry nebola vždy dokonalá, môžeme hovoriť o stabilite ich výkonov. Musíme si však uvedomiť, že zatiaľ máme za sebou len polovicu súťaže. Pre „Levov“ bude veľmi dôležité práve tretie, domáce kolo. To bude ozajstnou skúškou psychiky mladých hráčov. Hrať doma, keď máte na tribúne rodičov, starých rodičov, priateľky, je oveľa náročnejšie.
Z čisto matematického pohľadu na tabuľku, nemusí ani prípadný plný bodový zisk v treťom kole zaručiť pre Levov celkové prvenstvo v Lige. Veľa bude záležať od ostatných tímov. S akými cieľmi a ambíciami vstúpia do druhej polovice súťaže. Či sa zmieria s náskokom „Levov“ a sústredia sa na boj o druhé miesto, alebo sa ešte pokúsia zabojovať o celkové prvenstvo.

V druhom kole, ktoré sa uskutočnilo v Poľsku ukázali určitý výkonnostný progres hráči Sanoku, tiež hráči rumunského Galati zaznamenali prvé víťazstvo v lige. Naopak, slovenské tímy nás sklamali. Majú podľa vás družstvá Trebišova a Michaloviec nejaké rezervy na vylepšenie svojho tabuľkového postavenia?

Začnem druhou polovicou otázky. Výsledky slovenských tímov „znepokojujú“ aj nás, ako usporiadateľov súťaže a musím priznať, že sme od nich čakali trochu viac. Odhliadnuc od toho, že ich výsledky majú aj objektívne príčiny, je nutné zdôrazniť, že kvalita predvedenej hry v niektorých zápasoch bola poznačená nedostatkom organizovanosti na ľade, prejavom nedostatku športovej vôle v niektorých fázach zápasov. Takže nič iné ako kritiku táto situácia vyvolávať nemôže.
Čo sa týka prípadných rezerv na zvýšenie kvality hry, tak to sa týka všetkých účastníkov Ligovej súťaže. V súlade s Reglementom KMHL a princípmi „férovej“ súťaže môžu kluby v záverečnom kole nastúpiť len s hráčmi, ktorí budú uvedení na oficiálnej súpiske tímu už pred tretím kolom. Teda spoliehame na to, že v druhej polovici súťaže zmenia niektoré kluby svoj prístup k súťaži ako takej a nastúpia s tým najlepším čo v klube majú.

Fanúšikov tiež zaujíma budúcnosť Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. Máme informácie, že záujem o vstup do ligy prejavila Kyjevská hokejová škola „Kryžynka“, zároveň bol prezentovaný záujem českého klubu. Máte už konkrétnu predstavu ako bude vyzerať budúca sezóna?

Nepozerajúc na to, že sme ešte len v polovici aktuálnej sezóny, intenzívne už pracujeme na tej nasledujúcej. Na zasadnutí Prezídia Ligy, ktoré sa konalo počas druhého kola v Sanoku, boli schválené vekové kategórie pre sezónu 2017/18. Budú sa hrať dve súťaže, U16 (ročník 2002/03) a U18 (ročník 2000/01). V oboch súťažiach plánujeme po 7 družstiev, ktoré si zmerajú sily v 4 kolách. Zasadnutia prezídia v Sanoku sa zúčastnili prezident českého hokejového klubu HC BBSS Brumov-Bylnice so šeftrénerom klubu Milanom Pažítkom. Obaja prejavili záujem o účasť ich družstiev v oboch vekových kategóriach, ako aj o usporiadanie ligového kola na svojom ľade. Zasadnutia Prezídia v Novojavorivsku sa na naše pozvanie zúčastní riaditeľ Kyjevskej hokejovej školy„Kryžynka“ p. Igor Archypenko. Oficiálnu žiadosť od Kyjevčanov na zaradenie ich tímov do našich súťaží sme obdržali ešte v auguste.

Hore