ORLY: ŠAMPIÓNOM BELEHRAD

25.03.2019
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2152x

V nedeľu večer sme spoznali meno víťaza Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U15!

Súťaž ovládol tím HK Partizan Belehrad, ktorý do záverečného kola vstúpil z tretieho miesta červenej skupiny. Počas víkendu v Trebišove, kde sa konalo finálové kolo kategórie U15, nenašli premožiteľa.

V úvodných dvoch dňoch porazili Kryžynku Kyjev (5:1), Debreceni Hoki Klub (6:1) a Poland Select (10:1). O víťazovi súťaže sa rozhodlo v nedeľu, keď sa proti Partizanu postavili Halycké Levy. Levom, vďaka vyššej bonifikácii za umiestnenie v základnej časti, stačilo na celkové prvenstvo získať v tomto zápase aspoň bod. Belehrad nenechal nič na náhodu a v zápase zvíťazil presvedčivo 5:1. O titul Šampióna Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy ich ešte teoreticky mohla pripraviť prehra v ich záverečnom zápase proti domácemu MŠKM TREBIŠOV. Avšak ani domáci hráči nenašli recept na úspech a Partizanu podľahli 3:8.

Halycké Levy tak v poslednom zápase sezóny 2018/2019 bojovali o druhé miesto s tímom Poland Select. V zápase viedli už 3:0, no napokon sa o výsledok strachovali až do konca! Mladí poliaci vsietili svoj prvý gól 4 minúty pred koncom, aby v záverečnej minúte vo vlastnom oslabení unikol najlepší strelec súťaže Kacper Ziarkowski a znížil na 2:3. Ďalší gól už ale pridať nestihli a po výsledku 3:2 sa z druhého miesta tešil Novojavorivsk.

Na štvrtom mieste sa umiestnila Kryžynka Kyjev, ktorá v Trebišove získala 6 bodov (Poland Select 1:2 sn,  MŠKM TREBIŠOV 6:3, Debreceni Hoki Klub 1:0 sn). Piate miesto obsadil maďarský Debrecín a konečnú šiestu priečku domáci MŠKM TREBIŠOV.

Najlepším strelcom Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U15 sa stal Kacper ZIARKOWSKI (Poland Select), ktorý počas sezóny nastrieľal 27 gólov. Najproduktívnejším hráčom, Leonid BULGAKOV z HK Partizan Belehrad so ziskom 45 bodov (19 gólov, 26 asistencií).

Vedenie Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy vyhlásilo aj ALL STAR TEAM sezóny 2018/2019:

Ihor NIKOLAEVYCY (HK Halycké Levy Novojavorivsk)

Aleksandr RUDNICKI (Poland Select U15)

Levente RÉVÉSZ (Debreceni Hoki Klub)

Oleksii DAKHNOVSKYI (Kryžynka Kyjev)

Nikolai TISHKEVIČ (HK Partizan Belehrad)

Adrián KÁROLYI (MŠKM TREBIŠOV)

Ceny družstvám, ako aj najlepším jednotlivvcom odovzdávali primátor mesta Trebišov, pán Marek ČIŽMÁR; viceprezident KMHL, pán Oleg MOLLER; člen správnej rady KMHL, pán Krzysztof CZECH a Peter KLOČANKA, riaditeľ KMHL.

Konečné poradie Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U15 na prvých šiestich miestach:

1. HK Partizan Belehrad ... 16 bodov
2. HK Halycké Levy Novojavorivsk ... 15 bodov
3. Poland Select U15 ... 10 bodov
4. Kryžynka Kyjev ... 8 bodov
5. Debreceni Hoki Klub ... 5 bodov
6. MŠKM TREBIŠOV ... 3 body

Divízia Orly má na programe ešte zápasy "skupiny o umietsnenie". Tímy bojujúce o konečné 7. - 12. miesto sa stretnú v ukrajinskom meste Kalush (11. - 13. apríla).

 

 

 

 

Hore