ORLY: lídrom "červenej" skupiny Kryžynka

26.09.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 1961x

Kryžynka Kyjev počas úvodného kola ani raz nezaváhala a právom jej po úvodnom kole patrí prvé miesto v tabuľke "červenej" skupiny. Po tesných víťazstvách nad Halyckými Levmi (2:0) a Michalovcami (1:0) má na čele tabuľky 5-bodový náskok pred Levmi (10 bodov) a 6-bodový pred tretími Michalovcami. Z nováčikov Ligy sa najlepšie darilo tímu HK Partizan Beograd, ktorý si v prvom kole sezóny preipísal do tabuľky 8 bodov a priebežne mu patrí štvrté miesto. Naopak, nedarilo sa poľskému Podhale, ktoré bez zisku bodu uzatvára tabuľku. Na predposlednom mieste v tabuľke je HC Ogre Juniors s tromi bodmi za presvedčivé víťazstvo 6:2, ktoré dosiahli mladí Lotyši vo svojom prvom zápase v Karpatskej mládežníckej hokejovej lige proti ďalšiemu nováčikovi z Noweho Targu.

Najlepším strelcom "červenej" skupiny je po prvom kole Viliam KURILA (7 gólov, HK Mládež Michalovce). Najviac gólových prihrávok zaznamenal Jakub MICHALSKI (6 asistencií, MMKS Podhale Nowy Targ) a najproduktívnejším hráčom je po prvom kole Leonid BULGAKOV (10 bodov, HK Partizan Beograd). Medzi brankármi dosiahol najvyššiu úspešnosť zásahov Makar GANIN (94,6%, Kryžynka Kyjev) a prvenstvo mu patí aj podľa priemeru inkasovaných gólov na zápas (0,67).

Celkovým lídrom divízie ORLY medzi strelcami je Kacper ZIARKOWSKI z Poland Select U15, ktorý v úvodnom kole "modrej" skupiny nastrieľal 11 gólov. So 14-mi bodmi je zároveň najproduktívnejším hráčom súťaže. Medzi brankármi vynikajú Daniél VÉGH (Debreceni Hoki Klub) s 95,5% úspešnosťou zásahou a už spomínaný Makar GANIN s najnižím priemerom inkasovaných gólov. Kompletné štatistiky nájdete TU.

Hore