U15: v blížiacej sa sezóne 12 tímov!

05.07.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 3704x

Záujem o štart v Karpatskej mládežníckej hokejovej lige U15 v sezóne 2018/2019 prejavilo 12 tímov! 

Okrem šestice klubov, ktorá stála pri vzniku KMHL, sa do súťaže prihlásila tiež Kryžynka-2004 Kyjev. Klub z Kyjeva mal v lige zastúpenie aj v uplynulej sezóne, keď v kategórii U16 obsadila Kryžynka-2003 konečné tretie miesto. Ďalších päť tímov sú úplní nováčikovia Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy.

Z Poľska pribudnú do súťaže dva tímy. Prvým je MMKS Podhale Nowy Targ, ktorý patrí medzi historicky najúspešnejšie poľské kluby. Druhým družstvom je "Poland Select U15", ktoré je projektom organizácie "Fundacja Rozvoju Hokeja". Spolu s Niedzwiadkami zo Sanoku sa tak v súťaži predstavia tri poľské tímy.

Rovnaký počet zástupcov bude mať v lige aj Ukrajina. Okrem spomínaného Kyjeva a už tradičného člena ligy z Novojavorivska sa v kategórii U15 predstaví družstvo Kalush Legion. 

Slovenskú vlajku v súťaží "ponesú" dva kluby, HK Mládež Michalovce a MŠKM TREBIŠOV. Po jednom zástupcovi budú mať v súťaži Maďarsko (Debreceni Hoki Klub) a Rumunsko (Gladiators Dunarea Galati).

Ďalšie dva tímy rozšírili Karpatskú mládežnícku hokejovú ligu nielen čo do počtu, ale tiež geograficky. Prvýkrát sa v súťaží KMHL predstavia tímy z Lotyška a Srbska. Srbsko bude reprezentovať Partizan Belehrad, farby Lotyšska bude hájiť klub Ogre Juniors. Vzhľadom na fakt, že Lotyšsko sa nenachádza na území Karpát, dáva účasť klubu z Pobaltia lige prívlastok "OPEN".

Účastníci Karpatskej mládežníckej hokejovej "open" ligy U15:

STS UKS Niedzwiadki MOSiR Sanok / Poľsko
MMKS Podhale Nowy Targ / Poľsko
Poland Select U15 / Poľsko
HK Halycké Levy Novojavorivsk / Ukrajina
Kryžynka-2004 Kyjev / Ukrajina
Kalush Legion / Ukrajina
HK Mládež Michalovce / Slovensko
MŠKM Trebišov / Slovensko
Debreceni Hoki Klub / Maďarsko
Gladiators Dunarea Galati / Rumunsko
Ogre Juniors / Lotyšsko
Partizan Belehrad / Srbsko

 

Hore