U18: Dominik BEREŠ, najlepší strelec druhého kola

31.01.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 3459x

Pred blížiacim sa tretím kolom sme sa porozprávali s Dominikom Berešom (HK Mládež Michalovce), najlepším strelcom druhého kola Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy.

Povedz nám niečo o tvojich hokejových začiatkoch. Ako si sa dostal k hokeju a kde si robil prvé hokejové kroky?

S hokejom som začal ako 7 ročný, keď ma moji rodičia vzali na zimný štadión v Trebišove pozrieť sa na tréning. Veľmi sa mi to zapáčilo a baví ma to doteraz.

Pamätáš si ešte na svojich prvých trénerov? Vyzdvihol by si niektorého zo svojich trénerov, ktorý má/mal zásadný vplyv na tvoj hokejový rast?

Mojimi úplne prvými trénermi boli Jozef Biro, Martin Mihály a Igor Šalata, ktorí ma trénovali v žiackych kategóriach a naučili ma základy hokeja. Najviac by som vyzdvihol trénera Antona Rojka, ktorý mal najväčší vplyv na môj hokejový rast. Chcel by som sa poďakovať mojim terajším trénerom Ivanovi Králikovi a Radovanovi Regendovi, ktorí ma za krátky čas naučili veľa nových vecí.

Máš nejaký hokejový vzor, prípadne obľúbený hokejový tím?

Mojim hokejovým vzorom je Sidney Crosby a zo Slovákov je to Marián Hossa. Mojim najobľúbenejším tímom je Pittsburgh Penguins, ktorému sa v posledných dvoch sezónach veľmi darilo a vyhrali Stanley Cup dvakrát po sebe.

Čo by si chcel v hokeji dosiahnuť? Máš nejaký hokejový sen?

Snom každého chlapca, ktorý hrá hokej je dostať sa do NHL, ale ak by to nevyšlo tak by som chcel hrať v nejakej Európskej lige a živiť sa hokejom. Verím, že sa mi ten sen splní.

Ak by si nehral hokej, je nejaký iný šport, ktorému by si sa súťažne venoval?

Nad tým som nikdy nerozmýšľal. Rád si zahrám futbal, tak možno by som sa venoval futbalu.

Karpatská mládežnícka hokejová liga má za sebou dve kolá. Aké sú tvoje dojmy z tejto súťaže?

Je to dobrá skúsenosť a zaujímavé spestrenie sezóny, je super že si môžme zmerať sily s tímami z iných krajín.

V oboch kolách si strelil zhodne po 7 gólov. Zatiaľ čo v prvom to na zisk „titulu" najlepší strelec kola nestačilo, v tom druhom už áno. Rovnaký počet gólov v druhom kole strelil tiež „Lev" Yevhenii Abadzhian, no trofej poputuje do tvojich rúk vďaka vyššiemu počtu gólových asistencií. Čo ťa baví viac, góly dávať, alebo ich pripravovať spoluhráčom?

Je jedno či gól dám alebo na gól prihrám, ak tým pomôžem tímu vyhrať, je to dôležitejšie.

Najlepším strelcom súťaže je naďalej tvoj spoluhráč Lukáš LAČNÝ (16 gólov). Chcel by si ho na tejto pozícii po treťom kole vystriedať?

Na tom nezáleží, dôležitejší je úspech celého tímu. Doprial by som to každému spoluhráčovi.

Rovnako ako vám dvom, sa zatiaľ v súťaží darí i vášmu tímu. Po dvoch kolách ste v čele tabuľky. Čakal si v úvode sezóny takýto vývoj?

Nemal som žiadne očakávania. Sme super partia, ideme od zápasu k zápasu a každý zápas chceme vyhrať. Dúfam, že sa nám podarí udržať v čele tabuľky aj naďalej.

Sezóna sa pomaly blíži ku koncu. S čím budeš na jej konci spokojný?

Máme pred sebou dôležité zápasy, ktoré musíme zvládnuť. Budem spokojný ak dosiahneme čo najlepšie umiestnenie v Extralige a v KMHL.

Čo by si v úvode nového roka zaželal sebe, svojim spoluhráčom, ale i súperom v KMHL?

Chcel by som nám zaželať hlavne veľa zdravia, lebo to je najdôležitejšie, aby nás obchádzali zranenia a veľa šťastia v následujúcich zápasoch KMHL.

 

 

rozhovor             

 logo STILUS New2

Hore