U16: András BARTÓK - najlepší strelec druhého kola

19.01.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2306x

Necelý mesiac ostáva do tretieho kola, ktoré sa uskutoční v maďarskom Debrecíne. Hráč domáceho DHK, András BARTÓK, sa stal s 8 gólmi najlepším strelcom druhého kola v Sanoku...

Povedz nám niečo o tvojich hokejových začiatkoch. Ako si sa dostal k hokeju a kde si robil prvé hokejové kroky?

Hokeju som sa začal venovať pred desiatimi rokmi v Debrecíne. Moji rodičia vzali mňa i brata korčuľovať na verejné korčuľovania, tam si ma všimol jeden z trénerov a pozval ma na tréning.

Pamätáš si ešte na svojich prvých trénerov? Vyzdvihol by si niektorého zo svojich trénerov, ktorý má/mal zásadný vplyv na tvoj hokejový rast?

Mojim prvým trénerom bol István György. Trénoval ma v kategóriach U8 a U10. Učil ma všetky základy. Naučil ma, ako sa udržať na ľade. Práve počas tohto obdobia som sa do hokeja zamiloval.

József György bol ďalší tréner, ktorý mal veľký vplyv na moju doterajšiu kariéru. Trénuje ma už 6 rokov, od U10 až doteraz. Venoval veľa času, aby mi pomohol stať sa lepším hráčom. Naučil ma, ako strieľať góly i ako na ne prihrávať spoluhráčom. Nie je len mojim hokejovým trénerom, dáva mi tiež lekcie do "života". S jeho pomocou som dokázal rozvíjať svoje vodcovské schopnosti a stať sa kapitánom môjho tímu. Pomohol mi nasmerovať moju kariéru správnou cestou

Máš nejaký hokejový vzor, prípadne obľúbený hokejový tím?

Mojim obľúbeným tímom je Pittsburgh Penguins, pretože v jeho kádri sú dvaja moji najobľúbenejší hráči, Sidney Crosby a Jevgenij Malkin. Obdivujem ich hernú inteligenciu a ich profesionálne schopnosti, preto sú mojim obľubencami.

Čo by si chcel v hokeji dosiahnuť? Máš nejaký hokejový sen?

Tak ako mnohí ďalší hráči, i ja snívam o NHL. My dream, like many others, is to become an NHL player. Cieľom, na ktorom práve pracujem, je stať sa členom profesionálného tímu ako 17-ročný.

Ak by si nehral hokej, je nejaký iný šport, ktorému by si sa súťažne venoval?

Mám rád všetky športy. Milujem pocit, keď hrám v tíme, keď sa zabávam s priateľmi Vo voľnom čase hrávam futbal a hádzanú.

Karpatská mládežnícka hokejová liga má za sebou dve kolá. Aké sú tvoje dojmy z tejto súťaže?

Keď som mal možnosť zahrať si v KMHL v závere uplynulej sezóny, bol som nadšený, že si môžem zahrať proti kvalitným súperom, vo vyššej rýchlosti, že takto môžem zlepšovať svoje schopnosti.

V úvodnom kole sezóny si nehral, no hneď v tom druhom v Sanoku sa ti podarilo 8-krát skórovať. Počas tretieho kola v Debrecíne si tak prevezmeš cenu pre najlepšieho strelca druhého kola. Čo to pre teba znamená?

Snažil som sa hrať najlepšie ako viem a s pomocou tímu sa mi podarilo streliť góly. Toto ocenenie nevyjadruje len moje schopnostiI, ale je to ocenenie všetkých, ktorí mi pri strieľaní gólov pomáhali.

Tvoje góly pomohli tvojmu tímu posunúť sa na tretie miesto priebežnej tabuľky. Myslíš, že sa môžete dostať aj vyššie?

Áno, verím, že máme schopnosti na to, aby sme sa posunuli v tabuľke aj vyššie. Ak všetci budeme hrať čo najlepšie, prejaví sa to aj na našom postavení v tabuľke.

Tretie kolo KMHL U16 sa uskutoční v Debrecíne. Myslíš, že na domácom ľade porastie sila vášho družstva?

Naši rodičia a priatelia nás prídu podporiť a povzbudiť, takže určite áno.

Sezóna sa pomaly blíži ku koncu. Čo by si rád dosiahol, čo ťa na jej konci poteší?

Bol by som rád ak by sme sa umiestnili v prvej trojke v domácej súťaži a rovnako tak aj v Karpatskej mládežníckej hokejovej lige.

Začal sa nový rok, čo by si zaželal svojim spoluháčom, ale tiež súperom v KMHL?

Každému prajem len to najlepšie. Všetkým želám, aby sa im vyhýbali zranenia, aby mohli podávať čo najlepšie výkony. Aby sme všetci mohli naďalej hrať za našu lásku k hokeju.

Hore