U18: Rozhovor s trénerom MŠKM TREBIŠOV

27.09.2017
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2946x

Aj keď MŠKM TREBIŠOV nie je nováčikom Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy, pre jeho trénera je to premiérová sezóna v tejto súťaži. Ešte pred úvodom sezóny sme sa porozprávali s Petrom Mihaľom, ktorý sa na lavičku MŠKM postavil pred práve prebiehajúcou sezónou.

Ako si spomínate na svoje hokejové začiatky? Kto vás priviedol k hokeju a kde ste urobili prvé hokejové kroky?

Na svoje začiatky si veľmi nespomínam. Myslím, že s hokejom som začal ako 6-ročný, na zimnom štadióne robili nábor, tak som poprosil otca a išiel tam so mnou. Veľmi sa mi tréning páčil, tak som začal chodiť pravidelne.

Ako sa vyvíjala vaša hokejová kariéra? Čo považujete za svoj najväčší úspech v hráčskej kariére?

Od prípravky po kategóriu starších žiakov som hrával doma v Michalovciach, v mladšom a staršom doraste som bol hráčom HKM Zvolen, potom som sa vrátil domov, kde som hrával za Duklu Michalovce. Tu som odhral takmer celú kariéru. Niekoľko sezón som odohral tiež v Trebišove, v maďarskom Miškolci a chvíľu som bol v českom Šumperku. Počas hráčskej kariéry som žiadne väčšie úspechy nedosiahol, čo ma trochu mrzí.

Kedy ste začali s trénovaním? Plánovali ste sa stať trénerom už počas aktívnej hráčskej kariéry? Kde ste ako tréner pôsobili?

S trénovaním som začal po návrate zo Šumperku. Bol som stále aktívny hráč a zároveň som trénoval. Hokej som mal a stále mám veľmi rád, preto som už počas hráčskej kariéry uvažoval, že sa po jej ukončení stanem trénerom. Ako tréner som pôsobil doma v Michalovciach, kde som trénoval všetky vekové kategórie. Pred touto sezónou som dostal ponuku z MŠKM TREBIŠOV, ktorú som prijal a som veľmi rád, že môžem pomôcť tomuto klubu pri výchove hráčov.

Máte nejaký trénersky vzor? Aký štýl hokeja ako tréner preferujete?

Keď mám povedať pravdu, tak nemám žiadny trénersky vzor. Od každého trénera som sa snažil odpozorovať ich správanie v jednotlivých situáciach, či už išlo o tréningový proces, alebo konkrétne situácie v zápase. Mám rád a budem sa snažiť preferovať kombinačný a ofenzívny štýl hokeja.

Najkrajší moment vašej doterajšej trénerskej kariéry?

Dúfam, že najkrajší moment ma ešte čaká (smiech), ale v doterajšej kariére si veľmi cením 2. miesto v 1.HL mužov s Duklou Michalovce, ako asistent trénera M.Ihnačáka.

Čo by ste ako tréner chceli dosiahnuť? Máte nejaký trénerský sen?

Bol by som veľmi rád, keby z hráčov ktorých trénujem vyrástli nielen výborní hráči, ale aj dobrí ľudia, ktorí sa uplatnia v živote.

S akými cieľmi vstupujete do Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy?

Keď mám byť úprimný, tak neviem čo mám očakávať, ale dúfam že všetkým družstvám táto liga prinesie veľa kvalitných zápasov a zážitkov.

Myslíte, že takáto medzinárodná súťaž môže mladým hráčom pomôcť v ich hokejovom raste?

Každý ťažký zápas a konfrontácia so zahraničným hokejom môže pomôcť pri hokejovom raste, takže som presvedčený, že to bude veľmi dobrá skúsenosť.

KRÁTKY DOTAZNÍK

Najlepší hráč všetkých čias: Wayne Gretzky
Najlepší hráč súčasnosti: Connor McDavid
Najobľúbenejší hokejový tím: nemám
Najobľúbenejší šport (okrem hokeja): tenis 
Najobľúbenejší športovec/športovkyňa: Roger Federer

 

rozhovor             

logo STILUS New2

Hore