Rozhovor s trénerom NORTH STARS TEAMu

27.03.2017
Uverejnil: Peter
Prečítané: 2735x

Pár dní pred Zápasom hviezd Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy Vám po rozhovore s trénerom "juhu" prinášame rozhovorom aj s jeho súperom. Na lavičku NORTH STARS TEAMu sa postaví tréner klubu Niedzwiadki Sanok, Krzysztof Ząbkiewicz. Témou nášho rozohovoru bol samozrejme spomínaný Zápas hviezd.

 

Nominácie oboch tímov sú známe už niekoľko dní. Nás by však zaujímalo, koho pošleš na ľad v zápase ako otváraciu formáciu a kto bude kapitánom tvojho tímu?

V bráne začne Gombár Miroslav. Obrannú dvojicu budú tvoriť FLORCZAK Bartosz a Matúš Šeba, útočnú trojicu KIZLO Roman, PANCHENKO Yaroslav a DOBOSZ Szymon. Posledne menovaný bude kapitánom nášho tímu.

Bol si už niekedy súčasťou Zápasu hviezd, ako tréner alebo ako hráč?

Priamo "zápasu hviezd" nie, ale u nás v Sanoku som sa ako "oldboys" zúčastnil charitatívneho zápasu vrámci akcie, v ktorej sa v Poľsku zbierajú peniaze pre nemocnice.

Vedenie ligy ťa vybralo za trénera výberu SOUTH STARS, čo to pre teba znamená?

Som veľmi rád, že možem byť tréneom ALL STAR TEAMu. Je to pre mňa česť a veľmi sa teším, že môžem byť súčasťou tohto zápasu. Beriem to ako ďalšiu trénerskú skúsenosť. Ďakujem vedeniu Ligy, že ma vybralo na túto pozíciu.

Vo svojom tíme budeš mať hráčov troch národností, ako s nimi budeš na striedačke komunikovať?

Ako hráč a aj ako tréner som mal možnosť spolupracovať s hráčmi i trénermi zo Slovenska, Ruska, Bieloruska, Fínska i USA a vždy sme sa vedeli dorozumieť. Verím, že aj teraz v tomto zápase budeme ako jedna hokejová rodina "rozprávať" spoločným jazykom - hokejovým - a bez problémov sa dohovoríme.

Kapitánom tvojho tímu bude Szymon Dobosz z tvojho Sanoku. Prečo si si vybral práve jeho? 

Syzmona som si vybral za kapitána preto, lebo ho poznám. Je to vynikajúci hráč a skvelý líder tímu. Počas celej sezóny podáva vyrovnané výkony, na tréningoch tvrdo pracuje. Jeho spoluhráči ho majú radi a uznávajú ho. Naša komunikácia na úrovni hráč-tréner je tiež na veľmi vysokej, profesionálnej úrovni.

Očakávaš "skutočný" zápas, alebo si myslíš, že to bude skôr zábava a exhibícia?

Dúfam, že to nebude "ostrý" zápas. Chcel by som, aby v ňom hráči predviedli technický a kombinačný hokej, zaujímavý pre svojich fanúšikov.

Vo svojom tíme budeš mať "pod palcom" aj prezidenta svojho klubu, Marcina Cwiklu. Bude Marcin na ľade tak často ako to len pôjde, alebo ho necháš sedieť aj na lavičke náhradníkov?

Marcin ako hráč bol a stále je v Sanoku hviezda, preto by mal byť na ľade čo najčastejšie. Pre formácie "veteránov" platia v tomto zápase špeciálne pravidlá, takže uvidíme ako často ho budem môcť poslať na ľad :) 

S akým výsledkom budeš spokojný?

Keď sa pozriem na zostavu môjho tímu, tak sa o výsledok vôbec nebojím. Ale teraz vážne, výsledok nie je dôležitý. Najdôležitejšie je, aby sme aj týmto zápasom vytvorili jeden spoločný kolektív, všetci účastníci Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. Integrácia Ligy a budovanie jej prestíže je našim spoločným cieľom.

 

all star text

  

                                            strops all star                                                           3b all star

Hore