Tretie zasadnutie Prezídia KMHL

22.02.2017
Uverejnil: Peter
Prečítané: 2615x

V ukrajinskom Novojavorivsku sa počas tretieho kola Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy uskutočnilo tiež Prezídium Ligy, na ktorom sa zúčastnili zástupcovia klubov, ako aj predstavitelia vedenia Ligy.

Rovnako ako na predošlom zasadnutí Prezídia v poľskom Sanoku, aj teraz sa riešili organizačné otázky práve prebiehajúcej sezóny. Zástupcovia klubov definitívne schválili termín 4. kola ligy v sezóne 2016/2017, ktoré sa uskutoční v maďarskom Debrecíne na prelome marca a apríla (31. 3. - 2. 4. 2017). Spestrením záverečného kola bude „Zápas hviezd“, v ktorom sa predstaví po 6 hráčov (5 korčuliarov a 1 brankár) z každého tímu. Štvrté pätorky budú zložené z prezidentov, manažérov, trénerov... jednotlivých tímov KMHL.

Okrem hodnotenia aktuálnej sezóny sa na zasadnutiach Prezídia Ligy intenzívne riešila aj budúcnosť Ligy. Na zasadnutí v Sanoku sa osobne zúčastnil prezident českého klubu HC BBSS (Brumov-Bylnice), pán Jaroslav Vaněk. Pozvanie do Novojavorivska prijal riaditeľ hokejovej školy „Kryžynka“ Kyjev, pán Igor Archypenko. Oba tieto kluby už oficiálne potvrdili svoj záujem vstúpiť v sezóne 2017/2018 do Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. Pokračovať v Lige chcú aj všetci aktuálny účastníci súťaže.

V sezóne 2017/2018 budú pod hlavičkou KMHL prebiehať dve súťaže, a to v kategóriach U16 a U18. V oboch súťažiach sa predstaví po 7 družstiev. Model oboch súťaži bude rovnaký ako je v aktuálnej sezóne, tímy sa stretnú počas sezóny v štyroch kolách. Miesta a termíny konania jednotlivých kôl budú predmetom ďalších rokovaní medzi vedením Ligy a klubmi.

Zloženie súťaží v sezóne 2017/2018

U16: HC BBSS Brumov-Bylnice, Hokiklub Debrecen, Gladiators Dunarea Galati, Kryžynka Kyjev, HK Mládež Michalovce, HK „Halycké Levy“ Novojavorivsk, Niedzwiadki Sanok

U18: HC BBSS Brumov-Bylnice, Gladiators Dunarea Galati, Kryžynka Kyjev, HK Mládež Michalovce, HK „Halycké Levy“ Novojavorivsk, Niedzwiadki Sanok, MŠKM TREBIŠOV

Použité fotografie: CJHL, zasadnutie prezídia (Novojavorivsk), spoločná fotografia (Sanok)

Hore