Úvodné kolo Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy úspešne za nami.

02.09.2016
Uverejnil: Administrator
Prečítané: 2774x

Počas uplynulého víkendu (26. - 28. augusta) sa na Zimnom štadióne v Trebišove uskutočnilo úvodné kolo Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy, ktoré sa konalo v rámci tradičného medzinárodného turnaja MULTI ŠPORT CUP 2016.

Všetci účastníci KMHL si zmerali sily vo vzájomných zápasoch, ale tiež s tímom Dinamo Petrohrad, ktoré sa na turnaji predstavilo ako špeciálny hosť. Jeho výsledky sa však do tabuľky KMHL nezapočítavajú.

Práve hokejisti Dinama sa stali víťazmi MULTI ŠPORT CUPu, keď nenašli premožiteľa ani v jedinom zápase a dosiahli skóre 51:2! Pre účastníkov KMHL boli zápasy s týmto súperom priveľkým „sústom“, ale veríme, že tiež dobrou školou. Hráči Dinama ovládli tiež individuálne štatistiky turnaja, keď sa najlepším strelcom a zároveň najproduktívnejším hráčom stal Garanin Stefan.

Vzájomné zápasy medzi účastníkmi KMHL priniesli vyrovnanejšie súboje, keď sa prejavila predovšetkým rôzna úroveň pripravenosti jednotlivých tímov v úvode sezóny. V týchto zápasoch sa najvýraznejšie presadili „Halycké Levy“, ktoré už pred samotným štartom KMHL mali odohraných viacero prípravných zápasov. Sklamaním určite neboli ani Gladiátori z rumunského Galati, ktorí potvrdili, že mládežnícky hokej v Rumunsku napreduje. Aj napriek tomu, že v úvodnom kole nezískali ani bod, boli každému tímu vyrovnaným súperom o čom svedčí 12 strelených gólov.

Najlepším strelcom 1. kola KMHL bol vyhodnotený Chikantsev Mykhaylo (6 gólov). O jeho dekorovaní rozhodol vyšší počet gólových asistencií (4). V priebežnom poradí tabuľky najlepších strelcov ligy sa o prvé miesto delí so svojimi tímovými spoluhráčmi, keď rovnako ako on strelili 6 gólov Abadzhian Yevhenii a Braha Vladyslav.

Všetci tréneri vyjadrili presvedčenie, že v ďalších kolách budú ich tímy silnejšie, keďže už budú mať za sebou viac súťažných zápasov a po tejto prvej skúsenosti v Lige už vedia čo musia spraviť, aby kvalita ich družstiev išla hore. Veríme preto, že už v Sanoku sa máme na čo tešiť.

Spestrením na záver úvodného kola KMHL bola prítomnosť pána Richarda Lintnera, majstra sveta z roku 2002, ktorý spolu s primátorom mesta Trebišov, zástupcami vedenia Ligy a Radovanom Bondrom, odchovancom trebišovského hokeja, ktorý bol v roku 2015 draftovaný klubom NHL Chicago Black Hawks odovzdal ceny najlepším jednotlivcom i tímom.

Druhé kolo KMHL sa uskutoční v poľskom Sanoku, v dňoch 25. - 27. novembra 2016. Dovtedy vám budeme na stránke prinášať informácie o dianí v tímoch KMHL, či pokračovať v predstavovaní trénerov jednotlivých družstiev. Nájdete si tu tiež rady kondičného trénera a špecialistu na výživu športovcov.

Na záver chceme poďakovať mestu Trebišov ako aj vedeniu hokejového klubu a rodičom za spoluprácu pri organizácii úvodného kola Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy.

Ďakujeme a dovidenia v Sanoku!

Zdroj: redakcia cjhl.eu

Hore