U18: Alex Vargaeštók, najlepší strelec tretieho kola

14.03.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2969x

Najlepším strelcom tretieho kola Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy kategórie U18 sa stal so 6 presnými zásahmi Alex Vargaeštók z MŠKM TREBIŠOV. Pred blížiacim sa záverečným kolom nám odpovedal na pár otázok.

Povedz nám niečo o tvojich hokejových začiatkoch. Ako si sa dostal k hokeju a kde si robil prvé hokejové kroky?

K hokeju ma priviedol môj ocko. Mal som 3 roky keď ma začal učiť korčuľovať. Potom som v Trebišove hrával postupne vo všetkých mládežníckych kategóriách.

Pamätáš si ešte na svojich prvých trénerov? Vyzdvihol by si niektorého zo svojich trénerov, ktorý má/mal zásadný vplyv na tvoj hokejový rast?

Počas môjho hokejového života som sa stretol s mnohými trénermi. Musím povedať, že každý z nich na mňa vplýval a to viac či menej pozitívne. Ale najväčší vplyv na môj hokejový rast bolo neustále trénovanie a to doma, alebo na zimnom štadióne.

Máš nejaký hokejový vzor, prípadne obľúbený hokejový tím?

Mojím hokejovým vzorom bol vždy Pavel Datsyuk a obľúbeným teamom Chicago Blackhawks.

Čo by si chcel v hokeji dosiahnuť? Máš nejaký hokejový sen?

Tak môj hokejový sen bol vždy ten najvyšší, čiže si zahrať NHL, alebo KHL.

Ak by si nehral hokej, je nejaký iný šport, ktorému by si sa súťažne venoval?

Nie je iný šport, ktorému by som sa chcel venovať tak ako hokeju. Šport ma všeobecne baví a preto v čase voľna si rád zahrám čokoľvek.

Karpatská mládežnícka hokejová liga má za sebou tri kolá a hral si v tejto súťaži aj v predchádzajúcej sezóne. Aké sú tvoje dojmy z tejto súťaže?

Táto súťaž sa mi od začiatku veľmi páčila. Hrajú sa tu dobré zápasy, ktoré nám vždy niečo dajú. Baví ma, stále sa na ňu teším. Už druhú sezónu sa stretávame s niektorými chalanmi čo je celkom fajn.

V prvom kole sa ti strelecky nedarilo, no v ďalších dvoch si strelil po 6 gólov. Čomu pripisuješ svoje strelecké "prebudenie"?

Neviem čím to bolo. Prvé kolo bolo ešte pred začatím sezóny a ja som začínal v novom tíme v Banskej Bystrici. Asi som veľmi chcel aby sa mi darilo pretože viem čo dokážem. No nakoniec to trvalo troška dlhšie.

Sezóna sa pomaly blíži ku koncu. S čím budeš na jej konci spokojný?

Keďže sme s mojim domácim tímom HC 05 Banská Bystrica zo súťaže už vypadli, budem rád ak sa v CJHL umiestnime s tímom Trebišova čo najlepšie.

Po sezóne je čas si trochu oddýchnuť, máš už nejaké plány na leto?

Zatiaľ som si žiadne plány nerobil. V posledných súťažných zápasoch som utŕžil nejaké zranenia, ktoré si teraz liečim, aby som bol zdravotne v poriadku. A v lete sa budem snažiť zariadiť tak, aby sme si s rodinou šli niekam na dovolenku oddýchnuť.

 Autor fotografií: Tomasz Sowa

 

rozhovor             

 logo STILUS New2

Hore