U16: Charkov opäť nenašiel premožiteľa

20.02.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2580x

Počas víkendu (16. - 18. február 2018) sa v maďarskom Debrecíne uskutočnilo tretie kolo Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy, kategórie U16. Svoju dominanciu opäť potvrdili hráči SDYUSSHORu-2002 Charkov, ktorí zatiaľ v súťaži nenašli premožiteľa. Prvenstvo v lige im môže uniknúť už len v prípade, že v záverečnom kole prehrajú všetky svoje zápasy. Ak by sa tento málo pravdepodobný scenár naplnil, môže ich v tabuľke predstihnúť jedine maďarský DHK, ktorý by musel zvíťaziť vo všetkých zápasoch záverečného kola, vrátane dohrávky 1.kola s Michalovcami. 

Prekvapením tretieho kola boli určite mladí Rumuni. Gladiators Dunarea Galati si počas víkendu pripísal do tabuľky 10 bodov a poskočil tak v tabuľke na priebežné piate miesto. Darilo sa tiež domácim hokejistom. DHK získal 14 bodov a na druhé miesto tak stráca už len jeden bod, pričom má jeden zápas k dobru. V záverečnom kole sa tak môžeme tešiť na napínavý súboj o celkové druhé miesto medzi spomínaným DHK (35 b.) a Kryžynkou Kyjev (36 b.). Do tohto súboja môžu zasiahnuť ešte aj Michalovce (26 b.)

V Debrecíne sa príliš nedarilo hráčom Sanoku a Brumova, do tabuľky si pripísali chudobné 2, respektíve 1 bod. Výsledkami nepotešili svojich fanúšikov ani hráči HK Mládež Michalovce, ktorí dokázali bodovať len v zápasoch s aktuálne najslabšími tímami tabuľky.

V individuálnych štatistikách sa toho veľa nezmenilo. Pozíciu najlepšieho strelca, ako aj najproduktívnejšieho hráča súťaže, si udržal Serhii Poimanov z tímu SDYUSSHOR-2002 Charkov. S 27 gólmi a 37 bodmi má pred ostatnými hráčmi pohodlný náskok. Najviac gólových asistencií, 15, má na svojom konte hráč Kryžynky Kyjev Tymofii Savytskyi. 

Aj medzi brankármi dominujú chlapci z Ukrajiny. Najviac odchytaných minút spomedzi všetkých brankárkov Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U16 má Savva Serdiuk (Kryžynka Kyjev, 582 minút)), najvyššiu úspešnosť zásahov Kyrylo Ryzhov (92,7%) z Charkova. Kompletné štatistiky nájdete TU. 

 

Hore