Rozhovor so zástupcami HHG

17.02.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2363x

V predvečer zahájenia tretieho kola Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy sme položili pár otázok našim hosťom z USA, zástupcom spoločnosti Hockey Holdings Group.

Páni, mohli by ste sa nám predstaviť?

Moje meno je Joseph Kolodziej a som generálnym riaditeľom spoločnosti Hockey Holdings Group. Hockey Holdings Group je rozmanitá spoločnosť, ktorá ponúka veľa rôznych produktov, služieb a podujatí, ktoré sa týkajú rozvoja hráčov, vzdelávania a možností hráčskeho skautingu.

Ja sa volám Neil Liston. Som viceprezidentom Hockey Holdings a tiež skautom tímu Brookings Blizzard, ktorý hraje v North American Hockey League. Mojou úlohou je starať sa o rozvoj hráčov, podporovať ich, aby dosiahli v hokeji najvyššiu úroveň akú môžu.

Hockey Holdings plánuje otvoriť svoju pobočku v Krakove. Čo je hlavným cieľom tejto expanzie?

Joseph Kolodziej: Existuje niekoľko dôvodov. Prvým je to, že mojich predkov môžeme v Poľsku vysledovať až do siedmeho storočia, takže mám hlboké spojenie s touto krajinou. Druhým dôvodom je centrálne umiestnenie Krakova vzhľadom k niektorým z najlepších rozvojových programov v strednej Európe. Tretím dôvodom je, že ako skupina sme presvedčení, že v tomto regióne nie je rozvoju hráčov venovaná dostatočná pozornosť, a my im chceme tej pozornosti venovať viac.

Prišli ste sa pozrieť na tretie kolo Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy do Sanoku. Čo je dôvodom tejto návštevy a ako sa táto myšlienka zrodila?

Neil Liston: Naším hlavným cieľom je stretnúť sa s každým, s kým môžeme, kto je v projekte KMHL zapojený a spoznať hráčov tejto súťaže. Myšlienka vznikla, keď sme si všimli, že skauti v Spojených štátoch a Kanade majú k dispozícií veľmi málo informácií o hráčoch z tejto oblasti,. Vzhľadom na "vzdialenosť", nemajú veľa možností hľadať nové talenty v tomto regióne. Keď sme sa pýtali kompetentných v najvýšších ligách v Severnej Amerike, či by mali záujem o informácie o hráčoch z tohto regiónu, všetci odpovedali kladne. Chcú všetky informácie, ktoré im budeme schopní poskytnúť.

Myslíte, že v Karpatskej mládežníckej hokejovej lige objavíte nejakých zaujímavých hráčov?

Neil Liston: Prichádzame do Sanoku hľadajúc hráčov, ktorí sú pripravení prísť do Severnej Ameriky. Hráčov, ktorí chcú dosiahnuť čo najvyššiu úroveň hry akú môžu. Pozreli sme si videá zo zápasov KMHL a veríme, že tu sú nejaké dosiaľ neznáme talenty a dúfame, že im môžeme pomôcť, aby ich hokejový svet spoznal. Myslím, že Karpatská mládežnícka hokejová liga, jej vedenie, sa snaží propagovať svojich hráčov. Ukázali nám, že sú odhodlaní rozvíjať silných, súťaživých športovcov s túžbou po úspechu. Vďaka uvoľneniu obmedzení pre zahraničných hráčov v USHL, som presvedčený, že v tejto súťaží je niekoľko hráčov, ktorých by sme mohli "priniesť" do Spojených štátov už v následujúcej sezóne.

 

Hore