KMHL má svojho Ambasádora!

06.11.2017
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2593x

Karpatská mládežnícka hokejová liga získala do svojho "tímu" výraznú posilu. Rastislav Staňa prijal, na našu veľkú radosť, ponuku vedenia ligy a stal sa Ambasádorom Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy!. Veríme, že aj s jeho prispením sa bude Karpatská mládežnícka hokejová liga naďalej rozvíjať, a že jeho pozitívny príklad úspešnej kariéry bude motivovať všetkých hráčov štartujúcich v KMHL.

Rastislav Staňa, bývalý dlhoročný slovenský hokejový reprezentant ukončil svoju aktívnu kariéru v roku 2016. Bez hokeja však neostal. Svoje bohaté skúsenosti odovzdáva mladým brankárom vo svojej brankárskej škole, ale tiež pôsobením pri mládežníckych výberoch SR. Na konci uplynulej sezóny sa tešil s maďarským Miškolcom z titulu v nadnárodnej MOL lige, kde takisto pôsobil ako tréner brankárov. Okrem prípravy mladých gólmanov sa venuje tiež práci spolukomentátora RTVS.

Počas aktívnej keriéry pôsobil v nižších zámorských súťažiach, no neskôr sa prebojoval i do slávnej NHL, kde odchytal 6 zápasov za Washington Capitals. Po pôsobení v zámorí sa vrátil do Európy, kde pôsobil v švédskej SHL, či nadnárodnej KHL. Po odchode z KHL sa prvýkrát predstavil v seniorskom drese rodných Košíc a hneď sa tešil z majstrovského titulu. Hráčsku kariéru ukončil pre zdravotné problémy ako hráč Sparty Praha.

Na medzinárodnej scéne reprezentoval Slovensko na viacerých Majstrovstvách sveta, i na dvoch Olympiádach (2002 Salt Lake City, 2010 Vancouver). Je držiteľom bronzovej medaily z juniorských (1999, Winnipeg) i seniorských MS ( 2003, Helsinki). Podieľal sa aj na najväčšom úspechu Slovenského hokeja, keď v roku 2002 vybojoval s reprezentačným tímom vo švédskom Göteborgu zlaté medaily.

Zdroj fotografií: facebook Rastislav Staňa (autor fotografie na titulke: Ondrej Bobek)

Hore