KMHL: Milan Pažítka mení "dres"

31.07.2017
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2694x

Nováčik Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy HC Brumov-Bylnice prišiel krátko pred začiatkom novej sezóny o svojho trénera. Milan Pažítka, ktorý v klube pôsobil od roku 2009 prijal ponuku SZĽH a stal sa asistentom trénera Ernesta Bokroša pri slovenskej reprezentácii do 20 rokov. Za sebou má už aj prvú reprezentačnú akciu, keď jeho zverenci počas víkendu (28. - 30. júl) obsadili na turnaji Summer Challenge v Žiline tretie miesto.

Milan Pažítka je odchovancom dubnického hokeja, kde už ako 18 ročný debutoval v tíme seniorov. Počas svojej hráčskej kariéry odohral aj dve sezóny za Slovan Bratislava v najvyššej Československej súťaži. V sezóne 1993/94 vybojoval s Dubnicou nad Váhom historický postup do slovenskej Extraligy, v ktorej následne odohral 3 sezóny. Okrem toho pôsobil v Topoľčanoch, Trenčíne, Martine a okúsil tiež legionársky chlebík v Nemecku, Holandsku a Belgicku. Posledné štarty si pripísal už ako hrajúci asistent trénera v HC Brumov-Bylnice.

Po skončení hráčskej kariéry pôsobil ako tréner v klube HC Brumov-Bylnice, kde postupne prešiel všetkými vekovými kategóriami od prípravky až po mužov. Svoje trénerské schopnosti potvrdil ziskom trénerskej licencie A. V klube pôsobil ako Vedúci tréner Športového strediska klubu, kde vykonával organizačnú, trénerskú a metodickú činnosť všetkych družtiev klubu.

Vedenie Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy mu praje veľa úspechov na jeho novom pôsobisku.

 

foto: http://www.hokejbrumov.cz/

Hore